Greseli majore intr-un conflict. Partea a 2-a

Greseli majore intr-un conflict. Partea a 2-a

Cititi AICI prima parte a acestui articol.

 

A DOUA MARE GRESEALA – SA NU IEI IN CONSIDERARE MEDIEREA

Dacă tu și partenerul tău puteti lucra împreună pentru a ajunge la o rezolvare justă pe cele mai multe sau toate problemele legate de disputa dintre voi, alege medierea pentru a rezolva situaţia, puteţi salva împreună mii de lei din taxele legale.

Deasemenea salvaţi timp şi sanatate, evitând agravarea stării emoţionale.

Procesul de mediere implică un mediator terț neutru (poate fi un avocat cu experiență in specialiatatea de care dumneavoastra aveţi nevoie – afaceri, familie, etc.- instruiți în mediere), care se întâlnește cu cele două părţi, ajutându-i să ajungă la un acord cu privire la aspectele în litigiu.

Medierea este complet voluntară, mediatorul nu va acționa ca un judecător, nu va insista pe un anumit rezultat sau acord.

Medierea oferă, de asemenea părţilor multă flexibilitate, în ceea ce privește luarea propriilor decizii referitor la ceea ce ar fi cel mai bine pentru acestea, în comparație cu procesul juridic contradictoriu tradițional, care implică un proces în instanță, caz în care un judecător va lua toate deciziile.

Totusi, medierea nu este potrivită în toate cazurile. De exemplu, în cazul în care unul dintre parteneri ascunde bunuri sau venituri, refuzând să vină deschis la mediere, va trebui să mergeți la instanţă, astfel că un judecător poate dispune partenerului dumneavoastră să se conformeze.

Deasemenea, în cazul în care unul dintre parteneri nu este dispus să facă un compromis, medierea, probabil, nu va funcționa.

A TREIA MARE GRESEALA – ANGAJAREA UNUI AVOCAT COMBATIV PENTRU A PEDEPSI PARTENERUL

Aceasta este o idee foarte proastă pentru două motive. În primul rând, cu excepția cazurilor extreme, ieșite din comun, nicio instanța nu-l va pedepsi pe partenerul tău, din punct de vedere financiar, pentru că este o persoană rea​​.

În al doilea rând, angajarea unui avocat pentru a pedepsi partenerul, te va costa mult şi asta pentru simplul motiv că avocatul tău va avea nevoie de un număr de ore suplimentar alocat cazului tău.

Creșterea numărului de ore pentru avocat înseamnă costuri mai mari, iar costurile mai mari de divorț înseamnă că vor fi mai puține bunuri și bani ramaşi la împărţeală pentru tine şi familia ta.

Încercați să eliminaţi emoția divorțului dumneavoastră sau a supărării produse de partenerul de afaceri, și să trataţi cazul dumneavoastră ca pe un aranjament de afaceri al unui cunoscut.

Cea mai bună răzbunare este de a trăi bine după împărţirea afacerii sau a bunurilor.

Aaaa…, dar să nu mă înţelegeţi greşit! Avocaţii sunt buni în a vă arata care sunt riscurile şi avantajele dumneavoastră când semnaţi acordul final. 

Urmatoarele 4 greseli in curand…

Publicat de: Codruta Maghear