Cum reactionam la conflict

Cum reactionam la conflict

Modul în care percepem conflictul ne influenţează modul în care reacţionăm încă de la primele semne ale acestuia.

În gestionarea unei situaţii conflictuale, una din întrebările pe care le adresez fiecărei părţi implicate este: “Dacă ar fi să descrieţi cum vedeţi acest conflict, ce anume vă face el să simţiţi, ce cuvinte vă vin imediat în minte?”. Cele mai multe răspunsuri conţin cuvinte percepute de ei ca fiind negative cum ar fi: frustrare, teamă, supărare, ameninţare, furie, stres, revoltă. Există însă şi răspunsuri care pot fi percepute în mod pozitiv: oportunitate, schimbare, dezvoltare.

Ne place sau nu, conflictul înseamnă schimbare. O stare de echilibru în care ne-am aflat înaintea apariţiei conflictului a fost perturbată. Pentru a ajunge într-o nouă stare de echilibru, ceva trebuie să se schimbe: fie că este o schimbare de comportament, de atitudine faţă de celălalt, fie o adaptare a propriilor interese la schimbarea nevoilor celuilalt, etc.

A vedea partea pozitivă a unui conflict ne aşează deja spre jumătatea drumului în soluţionarea acestuia. Este încă necesar să învăţăm să stăpânim tehnici eficiente de gestionare ale conflictului, dar cel puţin atitudinea noastră nu mai stă în calea soluţionării conflictului.

Cei care resimt conflictul ca pe ceva negativ de cele mai multe ori spun că….Citeste mai departe articolul in intregime AICI